tiistai 17. syyskuuta 2013

Uuden toimintakulttuurin muutoksia - ASKEL 2: Kasvimaa

"Ensin menin ja ehdotin, että meidän pitäisi saada kasvimaa. Siitä oli puhuttu jo vuosia muidenkin talojen kanssa. Onneksi meillä oli sellainen ropsakka työihminen, naisihminen, joka tykkäsi tehdä ryskätöitä. Ensin kierrättiin talon varastot, sieltä ei löytynyt työkaluja, joten tuotiin kotonta taikot ja lapiot. Ruusupehkot lähti pois ja tilalle tuli kasvimaa. Asukkaat olivat mukana ja käänsivät sillä taikolla maata. Aulikki asukkaitten kanssa pani sitten potut maahan ja oli kylvänyt porkkanan ja salaatin siemenet. Sipulit oli kanssa sitten istutettu.

Porkkanoita on syötykin jo. Salaatinlehtiä on syöty jo aiemmin. Toissapäivänä haettiin porkkanoita välipalaksi ja niistä tehtiin sellaisia tikkuja. Toiselle talolle jätettiin myös tilaa kasvimaalle."
"Niin ja ne viinimarjapensaat tietysti."

"Yhtenä päivänä oli asukkaan kanssa ulkona ja tuumattiin, että pittää kohta nuo potut kaivaa. "Se on se pirunkoura paras potunkaivussa", mikä ihmeen pirunkoura, ihmettelin, " Se on viispiikkinen, ohuet piikit, sillä saa ne potut niin ettei rikkoonnu." - Merkityksellisyys ja tarpeellisuus elämässä syntyy arjen pienissä kohtaamisissa, itse elämässä.

"Kaikenlaisia vouhotuksia." - Kaikki työkulttuurin kehittäjät kohtaavat vastustusta ja vähättelyä. Taivalkoskelaista kehittäjää se vain vahvistaa. Ensi kesänä vouhotetaan kunnolla.

Ensi keväänä nousee Taivalkosken vanhusten iloksi 2000 kevätkukkaa."

3 kommenttia:

  1. Kukkasipuleita kävimme Pihlajaan tänään jo ostamassa.

    VastaaPoista
  2. Maanantaina istutimme kukkasipulit Pihlajan etu-ja sisäpihalle. Muutama kuvakin otettiin, lähetellään niitä sitten myöhemmin.

    VastaaPoista
  3. Katajassa sipulit vielä odottaa istuttamista.....

    VastaaPoista