Puutarha

1. aalto


Jos saataisiinkin kunnan puolelta siemeniä, multaa ja tykötarpeita. Valmiita ei osteta. Yhdessä vanhuksien kanssa aletaan touhuamaan. Esikasvatus tapahtuisi maitopurkeissa. Isäntiä otetaan myöhempiä kavereiksi ja tehdään korkeampia kukka-astioita.

Vanhuksille tekemistä ja hoitamista moneksi kuukaudeksi sekä sisällä että ulkona. Marjapensaita yritetään saada myös syksyä varten.

Tämä projekti aloitetaan heti.

2. aalto


Ensin aloitamme verkkoaitojen maisemoinnin esimerkiksi humalalla. Osaan laitetaan sokerihernettä, jotta päästään eroon vankilatunnelmasta. Sen jälkeen alamme rajaamaan aluetta, johon suunnittelemme marjapensaita ja amppelimansikoita. Toiselle alueelle laitamme perennoja, josta asukkaat voivat poimia maljakoihin kukkia. Seuraavalle alueelle tulee liikuteltava yrttimaa. Talvella yrttimaa on sisällä. Uudet perunat ja porkkanat saadaan omasta maasta. Keskelle pihaa tulee suihkulähde, joka lorisee mukavasti ja tuo iloisen tunnelman. Kun puutarha on melkein valmis, niin pidämme jokaisen yksikön kesken puutarhajuhlat, jotka ovat avoinna kaikille. Lisäksi suunnittelemme pihapelialueen jokaiseen yksikköön.

3 kommenttia:

 1. Hyvin harva asukas on Pihlajassa niin hyvä- kuntoinen, että voisi kuvitella hänen pystyvän noihin töihin mitä tässä on lueteltu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihlajan asukkilla on voimavaroja vaikka mihin.Ja hyvät kaverit tekee hommista mielekkäitä.

   Poista
 2. Älyttömän hienoja asioita! On jo elämys olla mukana -vaikka vain katsomassa. Me olemme niin ärsyttävän mustavalkoisia --> jos ei kerta kykene olemaan mukana alusta loppuun, niin eipä kannata tehdä mitään. Höpö höpö, jokainen omien voimavarojen ja kiinnostusten mukaan tekemään näitä juttuja. Annetaan mahdollisuus ja te taivalkoskelaiset olette hienosti sen oivaltaneet!

  VastaaPoista