Elämyksellinen ruokailu

Elämyksellistä ruokailua


Lauantaina 22. päivä vuorossa alueen omaa herkkuruokaa uunijuustoa


Asiakkaiden kanssa on leivottu pullaa. Tehty perinneruokia. Ruokahuollon kanssa on käyty neuvotteluja ja niiden tuloksena yksiköissä voidaan pitää teemapäiviä ja tilata muutakin kuin mitä on ns. listalla. Hyvällä tavalla ollaan liikkeellä.

1. aalto


Ruokakaappi toteutetaan. Läheisetkin voivat tuoda ruokaa ruokakaappiin. Niistä aineksista voidaan valmistaa asukkaille erilaisia ruokia perinteisten sijaan. Asukkaiden voisi käydä ostamassa ruokaa ruokakaappiin.

Meidän toteuttamiskelpoinen idea. Kaisla, Pihlaja ja Kataja. Kaislassa ja Pihlajassa tulee olemaan yhdessä asiakkaan kanssa lounaan valmistaminen lauantaisin. Katajassa voidaan myös valmistaa pienissä ryhmissä lauantaisin ruokaa yhdessä asiakkaiden kanssa. Se mahdollistuu, koska työntekijöillä on erilaiset työhöntuloajat. Ruoka tilataan keskuskeittiöltä ja laskutetaan toteuman mukaan. Ruuanlaittoa suunnitellaan ryhmissä asukkaiden kanssa.

Sunnuntaisin käydään jossakin ravintolassa pienissä ryhmissä. 3-5 asukasta ja 1-2 hoitajaa mukana. Kaikki ryhmät eivät joka sunnuntai käy syömässä, mutta vuorotellen joka ryhmä käy sunnuntaisin. Joillakin asukkailla on käyttörahaa ja muiden kohdalta rahatilanne yritetään muuten ratkaista. Lounaat voidaan kilpailuttaa.

Tuloksista raportoidaan kuvin mahdollisimman pikaisesti!

2. aalto


- Kysellään ja kartoitetaan asukkaiden tottumukset ja mieltymykset.
- Valmistetaan ruoka paikan päällä - asukkaat huomaavat tuoksut ja voivat osallistua ruuan laittoon esim. perunoiden kuoriminen yms..
- Perinneruuat. Kartoitetaan ihmisten omien paikkakuntien perinneruokia ja tutustutetaan muutkin asukkaat erilaisiin ruokiin
- Elämyksellinen ruokailu luonnon helmassa. Nuotioiden sytyttäminen, nuotiolla istuskelu, tähtitaivaan katselu, kalastus ja kalojen paistaminen nuotiolla
- Ei säästellä voin, suolan ja kerman käyttöä.
- Tuoreet raaka-aineet, ei käytetä pakasteita
- Muurikkapannulla ruuan valmistus vaikka omassa pihassa grillillä tai kodassa


8 kommenttia:

 1. Jos asukkaat osallistuvat ruuan valmistukseen, heillä tulee olla hygieniapassi suoritettuna...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitseeko kotona olla?Tämä on koti.

   Poista
  2. Tuohon tietää vastauksen terveystarkastaja, luulisin. Minä en tiedä vastausta. Siksi kysymyksen tein.

   Poista
  3. Pitääkö kotona olla hygieniapassi?

   Poista
 2. 2.Aalto on kysellyt ja kartoittanut jo asukkaiden mieliruokia.

  VastaaPoista
 3. Arvasin, että joku puhuu hygieniapassista :) Hienoa Taivalkoski! Ruuanlaitto yhdessä asukkaiden kanssa heidän omassa kodissaan - älyttömän hyvä vallankumousteko! Me kuusamolaiset otamma mallia teistä :)

  VastaaPoista
 4. Höh, asukkaat asuu omissa kodeissaan, eivätkä he tarvitse mitään hygieniapasseja, eiköhän se riitä, kun hoitajilla on.

  VastaaPoista
 5. Hyvä Kuusamo, ottakaa vaan mallia Taivalkoskelta! :)

  VastaaPoista